Twee keer verdrietig nieuws op de Leemweg

In augustus heeft Bert afscheid moeten nemen van twee boegbeelden van de Leemweg: koe Pandora (18 jaar) en os Bikkel (11 jaar). Pandora had het geluk, om via een weddenschap op de Leemweg terecht te zijn gekomen. Het enige offer dat ze daarvoor moest brengen, was in het huwelijk te treden met een mens. Bikkel begon zijn leven als troetelstiertje op een Haagse kinderboerderij. Hij werd door een paar dierenvrienden gered voor een enkeltje slachthuis, toen hij te groot werd voor de kinderboerderij.

Waarom Bert afscheid moest nemen van zijn geliefde tweetal, kan het beste in zijn eigen woorden worden uitgelegd: "Pandora werd afgelopen winter langzaam maar zeker zwakker. Afgelopen voorjaar is ze toch het weiland ingegaan, totdat ze het daar niet meer kon bolwerken. Ik heb haar toen weer binnen gehaald in de zandbedstal, waar ze nog een paar gelukkige maanden heeft gehad. Totdat ze niet meer in de benen kon komen. En al verwacht je het al een tijd, dat je ze dan in moet laten slapen, is toch een schok en erg verdrietig. Vorig jaar zag je haar nog helemaal gelukkig als oppasmoeder van de toen nog kleine Kees. Ik heb ruim 11 jr mogen zorgen voor deze inlieve koe. Pandora is bijna 18 jaar geworden."

Over Bikkel: "Mijn grote vriend is niet meer. Ruim anderhalve week geleden heb ik Bikkel binnengehaald in de zandbedstal, omdat zijn achterhand (achterbenen) niet goed functioneerde, vanwege een zenuwbeknelling. Eerst leek hij daarvan te herstellen, maar gaandeweg werd hij toch slechter. Bikkel is ruim 11 jaar geworden, ik heb ruim 10 jaar voor hem gezorgd. Ik ga zijn lieve karakter en zijn imposante verschijning erg missen."

De levensverhalen van Pandora en Bikkel zijn inmiddels verplaatst naar de in memoriam pagina.

14117834 524990961035060 8687888496389928958 nIMG 4103