De melkkoe:

Wat is een melkkoe in onze beschaving?
De melkkoe moet elk jaar een kalf baren en zoveel mogelijk melk produceren in een zo kort mogelijke periode. Als de koe twee jaar is wordt ze voor het eerst gedekt, (dit gaat veelal kunstmatig) Na de geboorte van haar kalf wordt deze meestal na een dag bij haar weggehaald en geeft de koe melk, niet aan haar kalf maar aan de mens. Om de melkproductie van de koe op gang te houden wordt ze binnen tien maanden weer gedekt. Dit gaat haar hele leven zo door. De gemiddelde bio-industrie koe geeft 7700 liter melk per jaar. Dit is vanwege de hoeveelheid, schadelijk voor de gezondheid van de koe, ze wordt als het ware uitgemolken. Veel koeien lijden dan ook aan slijtersziekte. Dit betekent dat de koe dermate verzwakt is omdat de bio-industrie te veel van haar vraagt.

Koeien uit de bio-industrie worden gemiddeld 3 tot 6 jaar oud, terwijl een koe met gemak twintig kan  worden. Als de koe niet meer genoeg melk geeft gaat zij naar het slachthuis. Je ziet de laatste jaren steeds minder koeien in de wei. Dit komt omdat een koe die binnen staat net iets meer melk geeft dan een koe die buiten staat. Meer melk is meer is geld.