Skip to main content

1-05-2021 Hermien opnieuw geadopteerd

8c70fe9a 1568 4c6f bc8f b63fb53959fdNa het verdrietige nieuws van het overlijden van Doortje vorige week, was er deze week gelukkig ook goed nieuws. Onze bekendste bewoonster Hermien is opnieuw geadopteerd.

Limousin koe Hermien ontsnapte samen met een andere koe begin 2018 uit een veetransportwagen, die haar samen met een heel stel lotgenoten naar het slachthuis zou brengen. Wat er daarna gebeurde, zou het nieuws halen door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Ze leefde wekenlang in het bos vlakbij het kleine dorpje Lettele, waar ze uit handen wist te blijven van haar voormalige eigenaar, jagers, de dierenarts en nieuwsgierige pottenkijkers. In de nacht ging ze eten halen en wat gezelschap zoeken in een stal met jongvee, vlakbij het bos waar ze zich verstopte, om voor dag en dauw weer naar haar schuilplaats te vertrekken.

De partij voor de Dieren wist dankzij een landelijke crowdfunding actie een groot bedrag voor Hermien en haar soortgenote Zus bijeen te brengen, zodat beide koeien verzekerd zouden zijn van een plekje op de Leemweg. Hermien en Zus maken nu voor de rest van hun leven deel uit van de kudde van Bert Hollander.

Arşâ heeft besloten om Hermien te adopteren. En dat is heel fijn, want met de adoptie van Hermien steunt ze tevens de hele Leemweg. Wij willen Arşâ dan ook heel hartelijk danken voor haar steun aan Hermien! Op de foto is Hermien te zien samen met Zus, Kees en de kleine Sisu.