Gehandicapte Luna overleden

Luna2Op 8 december kwam er na tien vreedzame jaren op de Leemweg een einde aan het leven van onze gehandicapte bewoonster Luna. Holstein-Friesian koe Luna werd geboren bij een melkveebedrijf. Bij haar geboorte brak ze haar pols en door een ontsteking kon deze niet gespalkt worden. Haar redder Annelies, die haar paard bij dezelfde boer had staan, zorgde ervoor dat Luna geen enkeltje naar het slachthuis kreeg, door haar te verplegen. Drie maanden later stond het kalfje voor de eerste keer weer overeind.

De voorpoot van Luna groeide op een geheel eigen wijze aan elkaar en haar skelet groeide mee, om haar handicap te ondervangen. Door haar kromme poot wilde de boer Luna alsnog wegdoen. Toen besloot Annelies Luna samen met twee andere koeien van dezelfde boer te adopteren: dat waren de inmiddels overleden Sterre en Sunrise. Omdat er voor het drietal niet genoeg plek was op het land van Annelies, kwamen ze uiteindelijk bij Bert terecht.

Ondanks haar handicap groeide Luna uit tot de grootste koe van de kudde. De afgelopen jaren bracht Luna door in de zandbedstal, samen met de andere oudere bewoners. Ze kreeg de laatste tijd steeds meer last van haar heupen, en op 8 december lukte het niet meer om overeind te komen. Ondanks al haar lichamelijke problemen is Luna 14 jaar geworden. Rust zacht, lieve Luna. Je krijgt een mooie plek op onze In memoriam pagina. En we willen haar adoptanten G. Lootsma en John en Diana uit Frankrijk heel hartelijk bedanken voor hun steun aan Luna tijdens haar leven.

Stichting adres
Stichting de Leemweg           
Molenhoek 25   8421PK Oldeberkoop

Staladres:
Leemweg 10
8389 TL Zandhuizen
mob:  06 21461941

Bankrelatie: Rabobank
Rek nr: 31.02.36.355   
K.v.K: 41005465
BIC  RABO NL 2U
IBAN  NL 95 RABO 0310236355