Skip to main content

30-1-2022 Kromhoorntje overleden

Kromhoorntje 3Helaas moeten we het derde sterfgeval in een vrij korte tijd melden: dat krijg je met een koeienrusthuis, waar de dieren erg oud mogen worden. Dan sterven er soms een aantal binnen een bestek van weken of maanden. Zo ook Kormhoortje, die ook flink op leeftijd was en met wie het, net als met Betsie (zie hieronder), al een tijdje niet zo goed ging.

Friese-Hollander Kromhoorntje was de laatste bewoonster van een melkveebedrijf. Eigenlijk had ze eerst een andere naam, maar vanwege haar kromgroeiende hoorns kreeg ze de bijnaam ‘Kromhoorntje’. Omdat Kromhoorntje al heel lang op het boerenbedrijf woonde, was de zoon van de boer behoorlijk gehecht geraakt aan zijn vertrouwde koe. Kromhoorntje was vlak voordat ze naar de Leemweg kwam, gedekt door de fokstier van het melkveebedrijf. Toen ze eenmaal op de Leemweg woonde, werd er met spanning afgewacht of er een kalfje in haar buik zou groeien. Dat bleek niet zo te zijn.

Kromhoorntje heeft een lang en mooi leven gehad op de Leemweg. ze is gestorven aan het Hoflund syndroom, wat zich uit in een verstoring van de maagaansturing door zenuwbeschadiging. Ze heeft geen pijn hoeven te lijden en de trotse leeftijd van 22 jaar mogen bereiken.

We willen adoptanten Marloes uit Berkel en Rodenrijs, Anja en Klara en Anton uit Melissant heel hartelijk danken voor hun steun aan Kormhoorntje gedurende haar leven.