Skip to main content

24-1-2022 Wild Westland adopteert Annie met opbrengst actie 'Kuipjes voor koetjes'

wildwestland 800 800 90In december vorig jaar publiceerden we een artikel over het dierviendelijke bedrijf Wild Westland, die heerlijke vegan, dierleedvrije kaasjes produceren. Zij zetten vorig jaar de actie 'Kuipjes voor koetjes' op touw, waarmee voor ieder verkocht kuipje kaas 1 Euro aan de Leemweg werd gedoneerd. Met de opbrengst van de actie hebben ze koe Annie geadopteerd.

En dit is het verhaal van Annie: deze witte koe van het Franse Charolais ras, stond alweer heel wat jaartjes geleden op de markt voor slachtvee in Purmerend, te wachten op haar laatste rit naar het slachthuis. Toen kwam er ineens een man voor haar staan. De man zei: ‘Deze moet ik hebben.’ De man in kwestie was een in Zwitserland woonachtige Nederlander, die toevallig een dagje in Purmerend moest zijn. Hij had op zich niets speciaals met koeien, maar het lot bracht hen die dag samen. De man kocht Annie vrij, en in plaats van een laatste rit naar het slachthuis, kreeg Annie een vrijkaartje voor een nieuw leven op de Leemweg.

Annie3Wij vinden het een geweldige actie, dat Annie met de opbrengst van 'Kuipjes voor koetjes' is geadopteerd. Wild Westland bedankt, en dat jullie nog vele kuipjes kaas mogen verkopen!