23-10-2021 Familie Hoogveld adopteert Megan en Henk

Megan 3HenkMegan, een van de lakenvelders uit de kudde van Bert en Henk, een  grijs-witte os, zijn beiden voor een mooi bedrag per maand geadopteerd door de familie Hoogveld. Dubbele blijdschap dus bij de bewoners van de Leemweg en het vrijwilligersteam!

Megan (rechter afbeelding), had voordat ze naar de Leemweg kwam al het leven geschonken aan een kalf. Maar omdat ze zo mager was, werd het haar meteen afgenomen. Ze liep er dagenlang om te loeien. Een buurvouw trok zich het lot van Megan aan en kwam vanaf dat moment twee keer per dag langs, om Megan te troosten met lekkere koeienkoeken. Aan het einde van het weideseizoen kocht deze dierenvriendin Megan vrij en bracht haar op 26 oktober van 2012 naar Bert.

Henk werd geboren op een boerderij in de buurt van Utrecht. Al snel na zijn geboorte bleek dat hij ernstige heupproblemen had. Dat maakte Henk ongeschikt als meststier, waardoor een enkeltje naar een mestbedrijf hem dankzij zijn handicap bespaard bleef. De andere optie was de thuisslacht, tenminste, dat was het plan van de boer. Maar de vriendin van de boer dacht daar anders over. Henk moest blijven leven en daarom werd er uiteindelijk contact opgenomen met Bert. Eind 2017 kwam Henk naar de Leemweg. Hij is nog steeds wat onvast op zijn benen, maar het gaat verder goed met hem. In de stal staat hij het liefst naast Anne, waar hij het prima mee kan vinden.

Familie Hoogveld, namens Megan, Henk en alle andere dieren op de Leemweg, hartelijk dank voor jullie gulle dubbele adoptie!

Stichting adres
Stichting de Leemweg           
Molenhoek 25   8421PK Oldeberkoop

Staladres:
Leemweg 10
8389 TL Zandhuizen
mob:  06 21461941

Bankrelatie: Rabobank
Rek nr: 31.02.36.355   
K.v.K: 41005465
BIC  RABO NL 2U
IBAN  NL 95 RABO 0310236355   

logolandscapeinline200  ontwerp & hosting