Skip to main content

13-12-2021: Megan en Tess geadopteerd door Marc uit Belgie

Megan 3Tess 3Megan en Tess zijn onze twee lakenvelders. En nu zijn ze beiden opnieuw geadopteerd. Marc uit het Belgische Sint Genesius heeft beide dames op een adoptie getrakteerd.  We zullen Megan en Tess bij gelegenheid meteen even in het zonnetje zetten, door hun levensverhaal te delen.

Megan (rechts) had voordat ze naar de Leemweg kwam, het leven geschonken aan een kalf. Maar omdat ze zo mager was, werd het haar meteen afgenomen. Ze liep dagenlang te loeien om haar kind. Een buurvrouw trok zich het lot van deze koe aan en kwam vanaf dat moment twee keer per dag langs, om Megan te troosten met lekkere koeienkoeken. Aan het einde van het weideseizoen wist buurvrouw Mieke niet, wat de boer met Megan van plan was. Daarom kocht ze Megan vrij en bracht haar op 26 oktober 2012 naar Bert.

Tess (linker afbeelding) is een volle zus van Megan. Het tweetal arriveerde samen op de Leemweg. Beide koeien hadden op de boerderij waar ze vandaan kwamen, een stal gedeeld. Omdat Tess een jaar jonger is dan Megan, probeerde ze toen ze een kalfje was zelfs bij Megan te drinken, maar hield ermee op toen ze merkte dat er geen melk te halen viel bij haar grote zus. Dankzij dezelfde buurvrouw werd ook Tess vrijgekocht, en nu wonen beide zussen alweer 9 jaar samen op de Leemweg. Ze zijn nog steeds onafscheidelijk.

Marc, namens Megan en Tess, (drie)dubbel bedankt voor je gulle adoptie!