Skip to main content

13-11-2021 Ellie adopteert Annie en Sonja

Annie3Sonja3Ellie uit Ossenzijl heeft besloten zich bij onze groep adoptanten aan te sluiten, met maar liefst 2 adopties in een keer! Annie en Sonja zijn de gelukkige koeien, die vanaf nu op een maandelijks bedrag van Ellie mogen rekenen.

Blaarkop-Holstein koe Sonja (links) was een echt kerstkalfje: ze werd op 26 december geboren. Haar moeder Pauline was een van zes koeien, die door een hobbyboer werden gehouden. Maar de hobbyboer werd ziek en Susanne, een koeienliefhebster, nam toen de zorg voor de kudde over. Op een dag zag Susanne haar zorgkoeien niet meer in de wei staan, en ging direct een kijkje nemen op het erf. Daar trof ze tot haar schrik een grote vrachtwagen aan, met daarin de hele kudde koeien. ‘Hobbyboer’ klinkt misschien als een vriendelijk woord, maar als Susanne vijf minuten later was gekomen, had deze meneer het zestal op een enkele reis naar het slachthuis gestuurd.

Annie (rechts), een koe van het Franse Charolais ras, stond op de markt voor slachtvee in Purmerend te wachten op haar laatste rit naar het slachthuis, toen er ineens een man voor haar kwam staan. De man zei: ‘Deze moet ik hebben.’ De man in kwestie was een in Zwitserland woonachtige Nederlander, die toevallig een dagje in Purmerend moest zijn. Hij had op zich niets speciaals met koeien, maar het lot bracht hen die dag samen. De man kocht Annie vrij, en in plaats van een laatste rit naar het slachthuis, kreeg Annie een vrijkaartje voor een nieuw leven op de Leemweg.

Ellie mag zich vanaf nu adoptante van deze twee gelukskoeien noemen. Ellie, hartelijk bedankt!