Skip to main content

13-1-2022 Yoshua danst nu op de eeuwige weilanden

bye YoshuaOnze lieve, bijzondere, altijd blije Yoshua, de dansende os is niet meer.

Sinds 18 mei 2011 woonde hij op de Leemweg: Yoshua (3/4 Belgisch Blauw, 1/4 Maas-Rijn-IJsselvee), was afkomstig uit een stal, waar hij samen met een groepje oude stieren liefdevol werd verzorgd. Toen het onderhoud van de dieren te duur werd, belde de eigenaresse met Bert. Het duurde even voordat Yoshua zijn draai tussen de dames aan de Leemweg gevonden had. Maar toen hij eenmaal volledig was opgenomen in de kudde, kwam hij tot rust.

Yoshua hield zielsveel van de aandacht van Bert en zijn kuddegenoten. Een lekkere borstel over zijn vacht maakte hem ook overgelukkig. Ook ging hij er regelmatig letterlijk bij zitten (zie foto) en genoot hij enorm van een dansje in de zandbedstal, vooral als er net nieuw zand was gestort.

Joshua en SonjaOp 13 december kwam Yoshua niet meer overeind. Hij wist dat zijn einde was gekomen. Een hartverscheurende beslissing voor Bert, die niets anders kon doen dan de dierenarts te bellen. Yoshua heeft 16 jaar oud mogen worden. En nu danst hij in de eeuwige weilanden verder... het ga je goed daar, lieve Yoshua

Wij willen Yoshua's adoptanten Marijke, familie Schaap en Bernardien heel hartelijk bedanken voor hun steun.