Skip to main content

06-01-2022 Adoptant voor Maud en Roel

Het nieuwe jaar begint goed! Een anonieme adoptante heeft maar liefst 2 van onze bewoners geadopteerd. Maud en Roel zijnd e gelukkigen, en daarom zetten we ze hier nog even extra in beeld.

Maud 2Maud werd als adoptiekalf naar de Leemweg gebracht voor Bambi, die een doodgeboren kalf ter wereld had gebracht. Ze was toen nog maar een week oud. Even leken ze elkaar te accepteren, maar helaas liep het niet goed af voor het tweetal. BB taalde niet naar het kalf en Maud werd heel ziek. Door de stress van het vervoer en de nieuwe omgeving, kreeg een darmparasiet die Maud al bij zich droeg, de overhand. Al gauw lag ze aan het infuus, omdat ze niet meer wilde drinken. Na een tijdje begon Maud gelukkig op te knappen maar een week later was het helaas weer mis. Door haar verzwakte weerstand sloeg bij Maud een longontsteking toe. Dankzij intensieve zorg, vele veeartsbezoeken en medicijnen kwam Maud er weer helemaal bovenop.

RoelRoel is een Blaarkop, die werd geboren op een kinderboerderij. De eerste vijf maanden van zijn leven mocht hij bij zijn moeder blijven. Het schattige stiertje kreeg volop aandacht van de bezoekers van de kinderboerderij, in het bijzonder van zijn fans Lisette en Bob. Maar kleine stiertjes worden groot, dus op een gegeven moment werd besloten dat Roel naar de slacht zou gaan. Maar Lisette en Bob wilden Roel graag een kans op een toekomst bieden; zij kochten het stierkalf vrij en regelden een plek voor hem op de Leemweg. Roel gaat nu samen met leeftijdsgenootjes Jip en Janne en lang en gelukkig leven tegemoet op de Leemweg.

Wij bedanken de adoptant, die liever anoniem wil blijven, heel hartelijk voor de adoptie van Maud en Roel!